Auto Import Nieuws: Ontwikkelingen in 2017

Ook in 2017 staat een hoop Nederlanders weer te springen om een auto te importeren uit het buitenland. De afgelopen jaren is het importeren van auto’s uit het buitenland steeds aantrekkelijker geworden. Ook in 2016 is een stijging te zien van buitenlandse auto’s op Nederlandse wegen. Het wordt dan ook steeds gemakkelijker gemaakt door de RDW om buitenlandse auto’s te importeren. Het belangrijkste land waar Nederlanders hun auto vandaan halen, is ongetwijfeld Duitsland. Andere belangrijke landen zijn bijvoorbeeld België, maar ook de Verenigde Staten. Auto import nieuws zal dus ook dit jaar ten overvloede beschikbaar zijn, onder andere over het steeds verder verlagen van de BPM. Wat staat ons verder te wachten in 2017 wat betreft auto import?

BPM omlaag, importeren wordt goedkoper
De Nederlandse overheid is van plan om de BPM te verlagen met in totaal 14,7 % voor 2020. De BPM, oftewel de aanschafbelasting voor personenauto’s en motorrijwielen, is één van de redenen waarom het importeren van auto’s uit het buitenland vaak goedkoper is. Doordat de Nederlandse overheid belasting heft over nieuwe auto’s, en de Duitse bijvoorbeeld niet, zijn nieuwe auto’s in Nederland veel prijziger. Je betaalt echter ook bij het importeren van auto’s uit het buitenland aanschafbelasting. Dit is vaak echter een fractie van wat er in Nederland betaald zou moeten worden. Doordat de BPM omlaag gaat, zullen nieuwe auto’s in Nederland zelf echter ook goedkoper worden. Het kopen van een auto zal dus in het algemeen goedkoper worden.

Auto Import nieuws: RDW vergemakkelijkt de procedures
Je zou verwachten dat de Nederlandse overheid liever heeft dat men auto’s blijft kopen in Nederland, aangezien dan meer geld naar de schatkist gaat. Echter betekent dit niet dat het importeren van auto’s wordt ontmoedigd. Zo is de procedure om een auto te importeren steeds duidelijker geworden, en biedt de RDW bijzonder veel informatie en tevens een stappenplan voor het importeren van auto’s uit het buitenland.

Het laatste nieuws uit de auto import wereld is dus positief: ook de gewone Nederlander kan met wat moeite een exclusievere auto tegen een lagere prijs bemachtigen.