De voordelen van het verkopen van een sloopauto aan een sloperij

Wanneer je besloten hebt om de sloopauto eindelijk van het achterf te halen en het te verkopen, dan heb je 2 opties: verkopen aan een particulier of aan een sloperij. Beide hebben natuurlijk hun voor – en nadelen, maar hier gaan we het vooral hebben over de redenen waarom je je sloopauto aan een sloperij moet verkopen.

Betere prijs

Dit is nogal logisch. Wanneer een particulier een sloopauto koopt, dan gaat die persoon kijken naar de waarde van de auto als een geheel. Ook kan hij/zij voor zichzelf gaan berekenen wat het gaat kosten om de auto weer in rijdbare staat te krijgen. Deze factoren gaan ervoor zorgen dat een particuliere koper veel minder zal betalen voor je sloopauto, omdat hij zelf weer erin gaat moeten investeren. Een sloperij gaat eerder kijken naar de verschillende onderdelen van de auto die nog bruikbaar zijn en aan de hand daarvan, een bedrag vaststellen. Dit zal sowieso hoger liggen dan bij een particuliere koper.

Twijfel je nog steeds, dan kan je altijd nog informeren wat de waarde van de onderdelen in je sloopauto zijn of een bod opvragen autosloperij.

Gemak

Behalve dat je er meer aan verdient, is het verkopen van je sloopauto aan een sloperij ook makkelijker, omdat de meeste sloperijen de auto zelf komen ophalen. Bij een particulier zou je een dagje moeten uittrekken om een takelwagen te huren en de auto naar de koper te brengen. Bij een sloperij hoef je eigenlijk geen vinger uit te steken en wordt de auto meestal dezelfde dag nog, opgehaald.

Tot slot

Ook met een sloopauto kan je behoorlijk wat verdienen en als je je geld binnen 1 dag wilt hebben, zonder zelf de auto te hoeven vervoeren, dan is het het beste om je sloopauto aan een sloperij te verkopen.